Fasciaroller met of zonder BOOSTER?

Geschreven door FysioSupplies, 17-05-22 09:00:00
Social Share

De STANDARD foamroller van BLACKROLL maakt bij heel wat sporters ondertussen deel uit van hun vaste trainings- en herstelroutine. BLACKROLL gaf hun bekende foamroller een extra dimensie door de zelfmassagetool te voorzien van vibratie met de BLACKROLL BOOSTER. Wat doet deze tool exact voor je spieren? Wat zijn de verschillen met een standaard fasciaroller? En hoe ziet een oefeningenroutine met de BOOSTER set eruit?

Extra massage en activering

De voordelen van een fasciaroller zijn welbekend: met de STANDARD foamroller verbeter je je mobiliteit en bevorder je het herstel. De zelfmassagetool is ideaal om spierpijn en spanningen te verlichten, zowel in het boven- als onderlichaam. Bovendien leent de fasciaroller zich perfect tot een functionele trainingstool om dieper gelegen spieren te versterken en kan je de tool ook inzetten als warming-up om je spieren te activeren.

Met de BOOSTER– een inbrengbare trilkern – kan elke fascieroller van 30 cm worden omgevormd tot een nog doeltreffender massageapparaat. De BLACKROLL BOOSTER set biedt een fasciatraining en massage in één. De fasciatraining kan zoals gewoonlijk worden uitgevoerd, terwijl je ook kan genieten van het stimulerende effect van een vibratiemassage. Met deze tool kan je niet alleen spanningen voorkomen, je kan ze ook doeltreffend behandelen.

De STANDARD foamroller blijft dankzij zijn praktische grootte en eenvoudige toepassing de perfecte trainingspartner, of je nu thuis, in de fitness of op reis wil trainen. Wanneer je een hoog werkzame tool voor zelfbehandeling als trainingsapparaat nodig hebt, is de STANDARD foamroller hetgeen je nodig hebt. De BOOSTER is in feite een upgrade van elke BLACKROLL van 30 cm fasciaroller voor een extra massage boost. De vibratie van de BOOSTER vermindert pijn, stimuleert de bloedsomloop en optimaliseert de regeneratie.

Wanneer gebruik je de BOOSTER

De BLACKROLL BOOSTER set combineert zelfmassage met vibratie om niet enkel gespannen spieren te voorkomen en te behandelen, maar ook om dieper gelegen spieren te versterken. De elektrische fasciaroller kan zowel gebruikt worden voor een uitgebreide vibratiemassage als voor een selectieve triggerpointbehandeling om pijn gericht te bestrijden. Zo kunnen hoofd-, nek-, schouder-, heup- en kniepijn effectief behandeld worden.

Met zijn hoogfrequente trillingen (12 tot 56 hertz) worden spierspanningen en verklevingen van de fascia losgemaakt, zodat de regeneratie van de spieren nog sneller verloopt. Doordat je in sterkte kan variëren, is de BOOSTER de perfecte trainingspartner voor gebruik thuis, in de sportschool of bij revalidatie. De lichtere trillingen dienen voor een snellere regeneratie, de hogere trillingen kunnen de spieren dan weer optimaal activeren.

Welke oefeningen kan je met de BLACKROLLBOOSTER set doen?

Net als de STANDARD foamroller, kan je ook met de BOOSTER set tal van oefeningen doen om je spieren te masseren en te versterken. Hieronder lichten we er enkele uit.

Activeer je spieren:

1. Activering van de kuiten

· Zet de BOOSTER aan, zodat 4-6 lampjes oplichten.
· Ga zitten met gestrekte benen en plaats je kuit op de BLACKROLL.
· Duw en trek jezelf, al steunend op je handpalmen en armen, nu intens heen en weer op de fascieroller, zodat hij langs de spieren van je kuit rolt.
· Draai je onderbeen naar binnen en buiten om alle delen van de spier te bereiken.

2. Activering van de bilspieren

· Zet de BOOSTER aan, zodat 4-6 lampjes oplichten.
· Zit met ene helft van je billen op de BLACKROLL.
· Steun op je andere been en plaats je voet op de te bewerken kant op de knie. Ondersteun jezelf met je handen achter je rug.
· Rol snel heen en weer. Draai je iets opzij om nog meer in te werken op je bilspieren.

Herstel je spieren en vergroot je mobiliteit:
3. Massage van de boven rug

· Zet de BOOSTER aan, zodat 1-2 lampjes oplichten.
· Ga achterover op de BLACKROLL liggen tot hij zich ter hoogte van je schouderbladen bevindt.
· Duw je billen omhoog en trek jezelf met je benen heen en weer (voor- en achterwaarts) over de fasciaroller.

4. Massage van het voorste dijbeen

· Zet de BOOSTER aan, zodat 1-2 lampjes oplichten.
· Ga op je buik liggen met de voorkant van je dijen op de BLACKROLL.
· Duw en trek jezelf met je armen op de fasciaroller langzaam heen en weer.

Deel met anderen