Elastografie: een nieuwe techniek voor de fysiotherapie?

Geschreven door FysioSupplies, 16-06-22 11:00:00
Social Share

Elastografie is een methode die waarmee verschillen in weefselstijfheid waar te nemen zijn middels echografie. Door het terugkaatsen van geluidsgolven kan de hardheid of ook wel elasticiteit van weefsel gemeten worden. Het wordt al langer gebruikt voor het onderzoeken van borst-, schildklier- en prostaatkanker. Maar heeft het ook voordelen voor de fysiotherapie? Kan door deze techniek de kwaliteit van fysiotherapie zorg wellicht ook verbetert worden? Zeven fysiotherpie studenten aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven onderzochten de mogelijke meerwaarde van techniek voor de fysiotherapie.

Resultaat? Enof! Nick van FysioSupplies ging bij de studenten op bezoek om de bevindingen van de studenten te horen. Bekijk snel de onderstaande video waar we de diepte in gaan over elastografie. In deze video leggen wij ook uit wat de voordelen zijn voor uw fysiotherapiepraktijk

 

Wil je meer weten over elastografie of echografie? Of ben je benieuwd naar de software om elastografie te gebruiken op jouw Mindray apparatuur? Neem dan direct contact op met Nick van FysioSupplies.

Deel met anderen